Stručni skup “Suvremeni pristupi obitelji u socijalnoj skrbi”

S velikim Vas zadovoljstvom pozivam da nam se pridružite na Stručnom skupu „Suvremeni pristupi obitelji u socijalnoj skrbi“ kojeg Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran organizira u sklopu Projekta „Osmijeh – Podrška procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije djece i mladih“. Projekt se provodi u razdoblju od 2019. do 2022. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovogodišnji Stručni skup prvi je od tri skupa predviđena Projektom, a organiziramo ga s ciljem osnaživanja izvaninstitucijske podrške djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi te njihovim obiteljima.
Skup će biti održan u Amadria Conference Parku u Opatiji, 30. siječnja 2020. godine u vremenu između 10.00 i 17.30 sati.

Predviđeni Program Skupa koji dostavljamo u prilogu obuhvaća teme o aktualnim izazovima alternativne skrbi za djecu, prevenciji institucionalizacije i intervencije u obiteljskom okruženju, izazovima suvremenog roditeljstva te o posttraumatskoj podršci mladima iz alternativne skrbi. U uvodnom dijelu programa, bit će prikazan i kratak dokumentarni film o Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran. Završni dio skupa obuhvatit će zaključke koji će nam biti smjernice za pripremu idućeg skupa, 2021. godine.

Na Skupu očekujemo stotinjak sudionika iz sustava socijalne skrbi, ali i stručnjaka iz područja školstva i obrazovanja te lokalne zajednice.

Radi bolje organizacije Skupa, molimo Vas da svoj dolazak na Skup prijavite ovdje.

Radujemo se susretu u Opatiji i šaljemo lijepe pozdrave iz Lovrana!

Srdačno,

Ravnateljica:

Suzana Mravinac, prof. psihologije
univ.spec. sanit. publ.